Tıp Kulübü öğrencileri Şehit Akın Sertçelik Anaokulu’nda Oyuncak Ayı Hastanesi etkinliği gerçekleştirdiler.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, çocukların doktor ve hastane korkusunu yenmesi amacı ile her yıl düzenledikleri Oyuncak Ayı Hastanesi etkinliğini  3 Ocak 2018 tarihinde Şehit Akın Sertçelik Anaokulu’nda gerçekleştirdiler. Avrupa Tıp Öğrencileri Kulübü’nün Halk Sağlığı Çalışma Kolu’nun düzenlediği Oyuncak Ayı Hastanesi’nde çocuklar ‘’küçük doktorlar’’ olarak oyuncak ayılarını muayene edip, onları süt ve muz ile tedavi ederken aynı zamanda interaktif etkinlikler ile insan vücudundaki organları öğrendiler. Tıp Fakültesi öğrencilerine sordukları sorular ile akıllarında soru işareti oluşturan konulara yanıt buldular, korkularını yenip doktorları ve doktorluk mesleğini sevdiler. 4-5 yaş grubundaki toplam 120 çocukla ilgilenilen bu etkinlik hem tıp öğrencileri için hem de etkinliğe katılan tüm çocuklar için güzel anılar oluşturdu. Bu organizasyona ev sahipliği yapan Şehit Akın Sertçelik Anaokulu’na ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz.