Pakistan Riphah Uluslararası Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Muhammad Khan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yawar Hayat Khan, ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mushfig Orujov bugün Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan ev sahipliğinde Üniversitemize ve Tıp Fakültemize ziyarette bulundular. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan konuklarımızı makamında kabul etti. Yapılan görüşmelerde karşılıklı iyi niyet anlaşmaları, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim programlarında işbirliklerinin yapılması, Tıp eğitimindeki yenilikler ve gelişmeler, yapay zekanın ve metaverse evren uygulamalarının özellikle Tıp eğitiminde kullanımı, öğrenci değişim programları, ortak bilimsel projelerin geliştirilmesi, araştırmalarda ve işbirliklerinde üzerinde durulacak öncelikli alanlar ele alındı. Fakültemizin öğrenci ve araştırma laboratuvarları gezildi. Daha sonra heyet Üniversitemiz Kurucu Başkanı Sayın Bedrettin Dalan ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl tarafından kabul edildiler. Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ile yapılan görüşmede Tıp Fakültesi bağlamında yapılabilecek ortak çalışmalar dışında Yeditepe Üniversitesi ile benzer gelişim tarihi ve yine benzer alanlardaki diğer fakülte ve eğitim programları arasında da bir çok muhtemel işbirliği alanı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.