• Türkçe
  • English

“Belt and Road” International Medical Education Alliance BRIMEA Uluslararası Tıp Eğitimi Birliği Çin’in Shenyang Şehrinde Kuruldu

 27-29 Mayıs 2018

 Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 15 ülkeden 49 tıp fakültesi ile birlikte Çin’in Shenyang şehrinde China Medical University ev sahipliğinde “Belt and Road International Medical Education Alliance”a kurucu üye olarak katıldı. 27 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan Shenyang Concensus belgesine Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz adına Dekanımız Prof Dr Sina Ercan imza attı. Bu işbirliği ile daha önce batıda Houston Methodist Hospital ile yapılan eğitim işbirliğine ek olarak şimdi de doğuda ipek yolu güzergahı üzerindeki 15 ülkenin temsil edildiği ve öğrencilerimize ağırlıklı olarak Asya ülkelerinin köklü tıp fakültelerinin kapılarının açılmış olduğu bir ortaklığın parçası olduk.

Video için tıklayınız.

The Second International Forum on Higher Medical Education

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof Dr Sina Ercan aynı organizasyonun ikinci gününde “The Second International Forum on Higher Medical Education” forumu plenary session oturumunda “Program Development and Vision of Innovative Approaches in Medical Education” başlıklı bir de keynote konuşması yaptı. Prof Ercan tıp eğitimcileri arasında geniş beğeni toplayan konuşmasında disiplinler arası tıp eğitiminden, yapay zeka ve arttırılmış gerçekliğe kadar tıp eğitiminde çığır açacak bir çok yeniliğe değindi.

Toplantıya ev sahipliği yapan China Medical University 1.100.000 m2 alana kurulu olan kampüsünde 16.000  öğrencisiyle Çin’in tıp ve sağlık alanlarında eğitim vermekte olan en eski üniversitelerinden ve ayrıca Çin’de ismi içinde China kelimesini kullanabilen 20 üniversiteden birisi.

Prof Dr Sina Ercan katıldığı “The Second International Forum on Higher Medical Education” toplantısında yaptığı keynote konuşmasından sonra Hainan Medical University başkan yardımcısı ve akademisyenleri tarafından kendi üniversitelerine de davet edildi.

Yine College of Pyhsicians and Surgeons Pakistan’ın başkanı Prof Chaudhry ve ekibi ile görüşüldü ve karşılıklı ziyaret planlanıldı.

BRIMEA hatıra ağacına bağlanan kordelalar ile işbirliğinin sürekli olması vurgulandı.

 

Forum sırasında China Medical University müzesi de ziyaret edildi.

paylaş