► Fotoğraflarla Yeditepe

► Fotoğraflarla Tıp Fakültesi

► Tanıtım Filmi

► Bölümlerimiz

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi; Türkiye’nin ve dünyanın sağlık sorunlarını kavramış, mesleğin etik kurallarına hakim, araştırıcı ve sorgulayıcı, tıp alanındaki bütün gelişmelere açık, tıp bilimi ve ilgili alanlarda teknolojiyi iyi kullanan, etkin iletişim becerilerine sahip hekimler yetiştiriyor.Fakültemizde Entegre Eğitim Sistemi uygulanmakta olup,tıp eğitiminin ilk üç dönemi 26 Ağustos Yerleşiminde, dördüncü döneminde başlayan klinik eğitimler ise Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Göz Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı anlaşmalı hastaneler ve kurumlarda veriliyor.

Öğrencilerimizin uluslararası platformda söz sahibi olmaları, uluslararası tıp literatürünü takip edebilmeleri için fakültemizde İngilizce dilinde eğitim veriliyor.Tıp eğitimi akreditasyonu öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonra bütün dünyada kariyerlerine devam etme imkanı tanıyor. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri ve bağlı kurumları dünyanın en önemli kuruluşu sayılan Joint Comission International (JCI) tarafından Kasım 2007’de denetlenerek Türkiye’nin tüm sistemleriyle akredite olan ilk üniversite hastaneleri grubu oldu. Aynı akreditasyon 2010, 2014 ve 2017 yıllarında üç kez daha tekrarlandı. Hastanelerimiz 2011 yılında kalite ve çevre yönetimi alanında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi kalite belgelerine layıkgörüldü. Bu başarı 2012 yılındaki 1. Gözlem Denetiminde de onaylandı.

Klinik ve Mesleki Beceri Laboratuvarları’nda; yeterliliğe dayalı eğitim kriterleri göz önüne alınarak, “yaparak öğrenme” (learning by doing) ve tam öğrenme yaklaşımlarıyla “Introduction to Clinical Practice” (ICP) – Klinik Pratiğe Giriş Programı kapsamında öğrencilerimize klinik stajlar öncesinde klinik öncesi ve kliniğe giriş beceri eğitimleri veriliyor.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

26 Ağustos 2005 tarihinde kurulan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, 190 yatak kapasitesi ile tamamıyla akıllı sistemlerle donatılmış altyapısı teknolojisi ve uzman kadrosuyla hizmet veriyor.Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde yer alan Multislice CT (çok kesitli bilgisayarlı tomografi), 3 Tesla MR, PET-CT (Kanserli hücreleri tanıyan) ve Gama Kamera, teşhis ve tedavide büyük kolaylık sağlayan dünyada en gelişmiş teknolojiye sahip cihazlardan bazılarıdır.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği toplam 30 muayene odası ile tüm tıbbi branşlarda hizmet veriyor. Poliklinikte, Tomografik Görüntüleme Sistemleri, USG, Dijital Röntgen, Taş Kırma (ESWL), Özelleşmiş Nöropisikiyatri alanı, geniş Fizyoterapi Alanı, Gastroenteroloji ve Endoskopi Birimi, Acil Polikliniği, Laboratuvar, Ses-Yarık, Damak ve Dudak Hastalıkları Birimi, Aile Hekimliği, Evde Sağlık Hizmeti, Beslenme ve Diyet Bölümü başlıca hizmet verilen bölümlerdir.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi JCI (Joint Commission International) tarafından ilk denetimde tüm sistemiyle, tüm standartlarda akredite edilerek kalitesini ve başarısını uluslararasıdüzeyde belgeleyen İlk Türk Üniversite Hastaneleri Grubu olmuştur.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ İHTİSAS HASTANESİ

2018 yılında hizmete giren Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, 208 yatak, tam donanımlı 10 tane ameliyathaneyle sağlık hizmeti veriyor. Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, genel cerrahi, kardiyoloji,nefroloji, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, kulak-burun-boğaz, kadın hastalıkları ve doğum gibi genel branşların ötesinde; onkoloji ağırlıklı olmak üzere nöroşirurji, kalp ve damar cerrahisi, organ nakli, erişkin ve pediatrik kemik iliği nakli, tüp bebek, epilepsi cerrahisi, obezite cerrahisi gibi derin tıbbî uzmanlık gerektiren alanlarda da yüksek kalitede sağlık hizmetleri sunuyor.

Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi bünyesindeki Genetik Tanı Merkezi’nde Sitogenetik Laboratuvar, Moleküler Sitogenetik Laboratuvarı, Moleküler Tanı Laboratuvarları yer alıyor. Merkezde, Array CGH yöntemiyle moleküler karyotiplendirme ve kromozom mikroarray analizi yapılabiliyor olup, tek bir testle tüm genomun kopya sayısı değişiklikleri izlenebiliyor ve 140’ın üzerinde genetik hastalıktespit edilebiliyor.

► Akademik Kadro

►Tercih Robotu

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Kontenjan ve Puanlar

► Kayıt

► Konaklama

► Ücretler

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz