19 Mayıs 1919, milli mücadele tarihimizin en nadide günlerinden biridir. O gün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletinin göğsündeki bağımsızlık ateşini bir daha sönmemek üzere, yeniden yakmışlardır. Samsun’da yakılan istiklal meşalesi büyük bir coşkuyla vatanın dört bir yanına yayılmış, oluşan milli birlik ve beraberlik ruhu dünya tarihine yazılan zaferlerin kazanılmasıyla sonuçlanmıştır.

19 Mayıs’ın ilham verdiği birlik ve beraberlik ruhu, sorumluluk sahibi, azimli, çalışkan, cesaretli, geleceğimizin teminatı Türk gençliğinin omuzları üzerinde yarınlara da taşınacaktır.

Yaşadığımız bu pandemi döneminde dahi Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, genç doktor adaylarımız şartlar ne olursa olsun insanlığa faydalı olabilmelerini sağlayacak donanım ve birikimlerini arttırmak için var güçleriyle çalışmaya devam etmektedirler. Onların bu çalışkanlığı bizlerin, tüm imkanlarımızı onlar için sarfetme noktasındaki kararlılığımızı canlı tutmakta yarınlar için olan umutlarımızı arttırmaktadır.

Yeditepe Üniversitesi Tıp fakültesi ailesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, başta ulusal varlık ve birliğin güvencesi olan gençlerimiz, öğrencilerimiz olmak üzere tüm Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Yeditepe Tıp Korosu izlemek için

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun-2020