• Türkçe
  • English

Yeditepe TurkMSIC ve EMSA Yeditepe Tıp Eğitimi kolları olarak 6 Mart 2018 Salı günü Doç. Dr. Özlem Tanrıöver’in moderatörlüğü’nde USMLE (United States Medical Licensing Examination) (Amerika’da uzmanlık yapmak isteyenlerin girmesi gereken 3 aşamalı sınav) tanıtım etkinliği düzenlenmiştir.

Amerika’da doktorluk yapmak isteyen öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen programın konuğu, asistanlığını Amerika New York’ta North Shorre LIJ Health System Scneider Children’s Hospital’da Pediyatri üzerine yapmış olan, yandal olarak da University of Miami’de Çocuk nefrolojisi, Children's Hospital & Research Center at Oakland-California’da ise Çocuk göğüs hastalıkları alanında yapmış olan uzman doktor Şebnem Özdoğan’dı. 

Etkinliğe Tıp Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Sina Ercan ve Dekan yardımcımız Doç. Dr. Güldal İzbırak hocalarımız da katkı vermişlerdir.

Amerika’daki tıp ve hastane sistemi, USMLE ve Amerika’da Asistanlık, yandal ve uzmanlık yapmak hakkında oldukça detaylı ve zevkli bir konuşma yapan Dr. Şebnem Özdoğan daha sonra öğrencilerimizin sorularını da ayrıntılı olarak cevaplandırmıştır.

Yeditepe TurkMSIC ve EMSA Yeditepe Tıp Eğitimi kolları olarak bundan sonra hedefimiz bu etkinliklerimizin sıklığını artırmaktır.

Sunumlara ulaşmak için tıklayınız.

paylaş