Tıp Fakültesi Dekanımız Prof Dr Sina Ercan 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Çin’in Haikou şehrinde Haikou Medical University ev sahipliğinde yapılan “The Belt and Road Tropical Medical Alliance (BRTMA)” kuruluşu ve “1’st Summit Forum on Tropical Medicine” toplantısına Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi adına davetli kurucu üye olarak katıldı. 20’yi aşkın ülkeden 85 Tıp ve sağlık Yükseköğretim Kurumunun katıldığı toplantıda Dünya Sağlık Teşkilatı’nın çağrısına istinaden oluşturulan BRTMA ile İpek Yolu güzergahında yerleşmiş olan ülkelerde ağırlıkla tropik kuşakta görülen ve ihmal edilmiş olan enfeksiyon ve diğer hastalıkların tedavisinde ortak hareket ederek ilgili ülkelerin halklarının sağlığının geliştirilmesi, ve bu alanda toplumların ve sağlık çalışanlarının eğitilmeleri amaçlanmakta.

Dekanımız Prof Dr Sina Ercan, ev sahibi Hainan Medical University Başkanının elinden BRTMA Kurucu Üyelik sertifikasını alırken.

Tıp Fakültesi