Tıp Eğitimi Programlarını Akreditasyon ve Değerlendirme Derneği (TEPDAD): TEPDAD’ın temel amacı, tıp eğitimi programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye ve dünyadaki tıp eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. TEPDAD, Türkiye’de mezuniyet öncesi tıp eğitimi programlarının akreditasyonu için “Yüksek Öğretim Kalite Kurulu” (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiştir.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2014 yılındaaltı yıllığına olmak üzere, Tıp Eğitimi Programlarını Akreditasyon ve Değerlendirme Derneği (TEPDAD) / Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından akredite edilmiştir.

2019 yılında ise TEPDAD’a re-akreditasyon için başvurulmuş, başvurunun kabul edilmesi ile YÜTF Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı Öz Değerlendirme 2019 Raporunun (ÖDR) ve UTEAK Ziyaret Ekibinin ve nihayetinde UTEAK’ ın değerlendirmesi sonucunda fakültemiz 2026 yılına kadar 6 yıllığına re-akredite edilmiştir.