• Türkçe
  • English

 “Çocuk Hakları ve Cezaevinde Çocuk Olmak” adlı etkinliğimizi 25 Kasım 2020 tarihinde, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Dr. İlknur Kalay ve Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kanoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Hocalarımız bizlere, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Yeditepe Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürüttükleri “Topluma Dönüş Projesi”ni anlattılar. Cezaevlerindeki çocuklara eğitim verdikleri bu proje sürecinde oradaki çocuklar hakkında edindikleri izlenimleri ve gözlemlerini bizlere aktardılar.

Etkinliğimizin sonunda katılımcılarımızla birlikte Çocuk Hakları ile ilgili hazırladığımız kahoot oyunumuzu oynadık.

Etkinliğimizde, çocukların doğdukları, büyüdükleri ortamların ve çevrelerinin onların kişiliklerinin şekillenmesi ve hayatlarında seçtikleri yollar üzerinde sahip olduğu büyük etkiyi daha iyi kavradık. Her çocuğun eğitim, sağlıklı bir çevre, bakım, sevgi görme ve daha birçok hakkının çok elzem olduğunu ve geleceğimiz olan her çocuktan umudumuzu kesmememiz gerektiğini öğrendik.

Etkinliğimize yaptıkları değerli katkılar için Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kanoğlu, Öğr. Gör. Dr. İlknur Kalay ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.

Yeditepe Tıp Kulübü

Yeditepe TÖB İnsan Hakları ve Barış Takımı

Fotoğraflar:

paylaş