• Türkçe
  • English

Yeditepe TÖB Staj Değişimi ve Araştırma Değişimi takımları olarak 22 Ekim 2020 Perşembe günü 21.00’de “Değişim Sınavı”mızın tanıtım sunumunu gerçekleştirdik. Tanıtımımıza her dönemden toplamda 69 kişi katılmıştır. Sunumu değişim direktörleri olarak gerçekleştirdik.

Sunumumuzun içeriğinde değişim sınavının ne olduğu, nasıl değişime gidilebileceği ve online şartlarda bunları nasıl gerçekleştirebileceğimizi anlattık. Sunumumuzun ardından soru-cevap kısmıyla arkadaşlarımızın kafa karışıklığını gidermeye çalıştık ve bu dönemden sonra da sınav kayıt işlemlerine başladık.

Katılımcılarımıza teşekkür eder, gelecek dönemlerde de Yeditepe’de değişimin canlı kalmasını dileriz.

Yeditepe Tıp Kulübü

Yeditepe TÖB Staj Değişimi ve Araştırma Değişimi takımları

Staj Değişimi ve Araştırma Değişimi çalışma kolları 5 Aralık 2020’de Discord ve TUSDATA üzerinden “Değişim Sınavı”nı gerçekleştirmişlerdir. TurkMSIC bünyesinde her sene yapılan ve kulübümüzün yurtdışıyla birinci elden bağlantı kurduğu değişim sınavı, türk tıp öğrencilerine seçtikleri bir ayda, seçtikleri bir bölümde ve seçtikleri bir şehirde staj veya araştırma yapma imkanı tanıyor. Bu sene 1300 TL karşılığında 1 ay boyunca konaklama, günlük en az bir öğün yemek ve hastanede/laboratuvarda staj şansı veriliyor.

Tüm Türkiye’de bu yıl online olarak eş zamanlı gerçekleştirilen değişim sınavına üç bini aşkın öğrenci katılmıştır. Yeditepe’den ise toplamda 127 kişi sınava kaydolmuştur. Sınavın ardından yapılan 5 ayrı tercih turuyla beraber 4 öğrencimiz araştırma değişimi kazanırken 15 öğrencimiz de staj değişimi kazanmıştır. Kazanılan ülkeler arasında staj değişimi adına: Romanya, Rusya, Fas, Makedonya, Portekiz, Bulgaristan, Letonya, Polonya, Bosna ve İtalya; araştırma değişimi adına ise: Brezilya, Moldova, Romanya ülkeleri kazanılmıştır.

Katılanlara teşekkür eder, kazananlara da harika bir deneyim yaşamalarını dileriz.

Yeditepe Tıp Kulübü

Yeditepe TÖB Staj Değişimi ve Araştırma Değişimi takımları

 

 

Fotoğraflar:

paylaş