15 Ocak 2021 tarihinde Tıp Eğitimi (SCOME) ve Halk Sağlığı (SCOPH) kollarımız “Pandemi Dönemi ve Tıp Öğrencilerinin Mental Sağlığı” etkinliğini gerçekleştirdiler. Etkinliğe okulumuz Psikiyatri bölümünden kıymetli hocamız Doç. Dr. Okan Taycan’ı konuk ettiler. Hocamız, hazırlamış olduğumuz anketin sonuçlarından da yola çıkarak pandeminin tıp öğrencileri üzerindeki fiziksel ve mental etkileri hakkında bilgi verdi; ayrıca pandeminin dünya üzerindeki olumsuz etkileriyle beraber sebep olduğu kaygıların üzerinde duran hocamız bu kaygılar ile nasıl başa çıkabileceğimize değindi. Buna ek olarak Pandeminin insan psikolojisi ve ruh sağlığına olumlu etkilerinin neler olabileceği öğrencilerinin aktif katılımı ile tartışıldı. Söyleşinin sonunda hocamız gelen soruları cevaplandırdıktan sonra öğrencilerle konu hakkında fikir alışverişinde bulundu, arkadaşlarımızın yorum ve tecrübelerini dinledi.

Yeditepe Tıp Kulübü

Yeditepe TÖB Halk Sağlığı-Tıp Eğitimi Takımı