TIP FAKÜLTESİNİN BİYOİSTATİSTİK ÇALIŞMA GRUBU: DATAMINERS

Fakültemiz Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Elif Çiğdem ALTUNOK danışmanlığında kurulan ‘Dataminers’ isimli Biyoistatistik çalışma grubu, “sayıların altında yatan gizli bilgileri ortaya çıkarmak” ve bunlardan yorumlanabilir araştırmalar çıkarmak isteyen gönüllü öğrencilerin katılımıyla 2017-2018 eğitim yılında çalışmalarına başladı. Her dönemden tıp fakültesi öğrencilerinin katılımıyla oluşan bu çalışma grubu; bilimsel çalışmaların istatistiksel anlamda doğru ve etkili incelenmesi, makalelerde kullanılan yöntemlerin değerlendirilmesi, SPSS gibi bilimsel çalışmalarda kullanılan istatistik programlarının etkin şekilde kullanılması, ekip çalışmasına dahil olup, araştırma projesi yapılabilmesi gibi temel öğrenim hedefleriyle faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor.

Matematik ve bilime meraklı, ileride projeler ve saha çalışmaları yürütmek isteyen tüm tıp fakültesi öğrencilerini, “Dataminers” ekibinde görmekten mutluluk duyacağız.

İletişim: Berfin Ece AKBULUT

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi